In mijn zoektocht naar de perfecte mediaspeler kwam ik afgelopen jaar uit bij een Intel NUC. Het ding deed inderdaad wat bij moest doen, echter had ik het gevoel dat er een hele hoop ongebruikte processorkracht in mijn tv meubel lag.

Met het starten van de verkoop van de Raspberry Pi 2B was mijn interesse voor deze minicomputer op creditcardformaat toch echt gewekt. Natuurlijk nog wel met de verhalen van de eerste generatie RPi in het achterhoofd toch maar eens op zoek gegaan naar wat meer info. Uiteindelijk besloten om een bordje te bestellen. Daarnaast nog een case en wat stroomtoevoer erbij, de Raspberry komt verder immers kaal.

Installeren

Installatie van een RPi als mediaspeler is een fluitje van een cent. De heren en dames van OpenElec hebben een speciale build voor de RPi beschikbaar gesteld op hun website. Kwestie van gewoon de handleiding volgen en je Kodi installatie is binnen 10 minuten een feit. Bijkomend voordeel was dat ik de instellingen van de NUC zo kon exporteren naar de Raspberry installatie.

Aansluiten op je TV doe je door middel van HDMI. Mocht je een audiofiel zijn dan zijn er extra modules in omloop zodat je het geluid deftig richting je versterker kunt uitsturen. Hifiberry heeft erg leuk spul!

Gebruiken

De Raspberry houdt tot nog toe goed stand als mediaspeler! Alles wat ik er tegenaan gooi om te streamen vanaf mijn NAS speelt hij af, 1080p met DTS-HD gaat prima en zonder stotteren. De upgrade naar een ARMv7 processor in combinatie met de 1GB geheugen zorgt er voor dat de RPi 2B geëvolueerd is van een speeltje naar een volwaardige computer.

Conclusie?

Absolute aanrader! Kopen dat ding!