Gisteren werd de iOS 8.3 update uitgerold door Apple. Verstopt in deze update zat meertaligheidsondersteuning voor Apple’s spraakassistent Siri. Voor niemand op de wereld interessant wanneer ik de grote Amerikaanse techblogs mag geloven. Helemaal niemand dan? Wellicht de Applebezitters van Nederland en België daargelaten want Siri spreekt Nederlands!

Op het eerste gezicht ziet het er allemaal leuk uit maar in gebruik valt het naar mijn mening toch wat tegen. Siri beschikt alleen over een mannenstem die klinkt als de robot uit Bassie en Adriaan en maakt daarbij ook veel fouten tijdens het dicteren.

Daarnaast is het ‘nieuw’ er na 2 jaar wel een beetje af. Google heeft inmiddels zijn Google Now dienst en Microsoft beschikt op haar Windows Phone toestellen over Cortana. Dat een Nederlandse Siri geen prio had vanuit business perspectief kan ik erg goed begrijpen. Geeft wellicht ook een verklaring de introductie van de Nederlandse Siri met behoorlijk stille trom heeft laten verlopen.